torsdag 9 april 2009

Carrot Ginger Cupcakes



Påskdekorerade Carrot Ginger Cupcakes

Receptet är från Leila Lindholms bok "A Piece of cake".
Jag skippade nötterna eftersom jag är allergisk och lät dom stå kvar i ugnen åtminstone 20-25 minuter, minns inte exakt!

Carrot ginger walnut cupcakes

ca 12 cupcakes


3ekologiska ägg

3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1nypa salt
1½tsk malen kanel
1tsk kardemumma
2tsk malen ingefära
1½dl solrosolja
4½dl rårivna morötter

100g valnötter

Cream cheese lime frosting

60g mjukt smör

5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphiaost

valnötter till garnering

1. Sätt ugnen på 175grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner
i äggsmeten

4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och
mycket grovt hackade valnötter

5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
och fyll formarna tll 2/3 med smet

6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min, låt svalna.

Frosting
1. Rör smör, florsocker, vaniljssocker, rivet limeskal
och philadelphiaost krämigt.

2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med valnöt.




2 kommentarer:

  1. Hej,

    de ser jättegoda ut! Kunde du sätta ut receptet på dem! TACK!

    SvaraRadera
  2. Jag skrev in receptet i inlägget! Hoppas det ska smaka! :-)

    SvaraRadera